Araç takip sistemi, araçların zaman bilgisiyle birlikte hangi konumda oldukları, nasıl kullanıldıkları, hangi rotayı izledikleri, rölanti süreleri gibi bilgileri anlamak ve öğrenebilmek için geliştirilmiş bir teknolojidir.
Bu teknolojiyle firmalar, araçlarının amacına göre kullanılıp kullanılmadıklarını kontrol edebilir, yakıt maliyetlerini azaltabilir, araçlarının bakım giderlerini kontrol edebilir, sürücü davranışlarını gözlemleyebilir.
Araç takip sistemi, işletmenizin araçlar üzerinden verimini arttırırken masraflarınızı azaltmanıza yardımcı olur.
Sürücülerinizi hız, devir, rölanti gibi durumlarda uyarabilir ve kaza oranını en aza indirgemek için sürücülerinize eğitimler verebilirsiniz. Bu sayede can ve mal kaybının oluşturacağı olumsuzluklara önlem alabilirsiniz. Çalıntı gibi durumlarda aracınızın motorunu bloke edebilir ve yer tespiti yaparak güvenliği sağlayabilirsiniz.
Araç takip sistemi, uydular aracılığıyla araçlarınızı internete bağlı olan bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi tüm cihazlar üzerinden anlık ve geçmişe dönük olarak izlemenize olanak sağlar. Her araçta kullanılabilen (binek, hafif ticari ve ağır vasıta) araç takip sistemi, GPS uydu sistemleri sayesinde araçlarınızın konumu hakkında mail ve bildirim yoluyla detaylı bilgiler verir. Araçlarınızın amaç dışı kullanımını denetlemenize olanak sağlar.
Seyir Mobil teknolojileri aracılığıyla araçlarınıza hız, yakıt, devir kullanımlarına sınırlamalar getirebilirsiniz. Bu sınırlamalar limitlerle sınandığı zaman tarafınıza rapor olarak bildirim gelmesini talep edebilirsiniz.
İnternete bağlı olduğunuz her yerden araçlarınızın detaylı raporlarına ulaşabilir, arzu ederseniz sms ve e-posta aracılığıyla bilgilendirilebilirsiniz.
Araç Takip Nasıl Çalışır?
Araç takip sistemi, uydular ve bu uydulardan gelen sinyallerin anlaşılabilir verilere çevrilmesiyle çalışır. Peki teknik olarak araç takip sistemi nasıl çalışır?
Araç takip sistemleri; GPS, GSM/GPRS, sayisal haritalar ve özel yazılımlardan oluşan bir sistem içerisinde çalışır. Araçlara takılan mobil veri cihazlari (M2M), GPS uydularindan aldiklari iki bilgiyi (uydu sinyalinin gönderildiği gerçek zaman ve uydunun sinyal gönderildiği anda yörüngedeki konumu) GSM/GPRS şebekesi üzerinden kontrol ve iletisim merkezine aktarır.
Konum ve zaman bilgileri dışında da bağlı sensörlerle sıcaklık/soğukluk gibi telemetri bilgileri de sistem üzerinden okunabilir. Gelen bilgiler Seyir Mobil sistem sunucularına kaydedilir ve kullanıcılar sistem üzerinden her türlü veriye ulaşabilir. Bu yapı araç takip sistemlerinin temel çalişma mantığını oluşturur.
Çözümlerimiz
-